Pappas födelsedag

Mamma berättar:

Vi hade lite sovmorgon idag och hade sovit gott hela familjen efter den händelsefulla gårdagen. Eftersom det var Tårds födelsedag så grattade vi förstås honom med paket på sängen. Jag hade tänkt packa ner tårtljus och tändstickor för att kunna ge Tård en tårta på sängen, men stressigt som det varit innan den här resan så fick det prioriteras bort. Jag kollade även i affären igår om jag hittade nån god bakelse som kunde funka som frukost-på-sängen, men jag vet ju att Tård inte är så förtjust i det, så jag valde bort det med. Det fick bli paket och pussar och kramar från familjen helt enkelt.

Första paketet som öppnades var ett jeans-paket från Moltas och Tett. I det var det en massa kläder. Inte så många överraskningar för Tård eftersom han faktiskt varit med och provat ut mycket av det som var i paketet. Men några överraskningar var det i alla fall. Sedan fick han paketet som var från mig. Det var en Human-ring av Efva Attling och en tillhörande dikt tillägnad födelsedagsbarnet (nåja, barn och barn, 30 är väl knappast barn).

Mitt i paketöppningen ringde Kjell och Birgitta och grattade, och sen knackade det på dörren och in kom Björn och Malin sjungandes. Vi plockade fram scones, muffins och crumpets och dukade upp en god (och onyttig) frukost på våra sängar och smaskade i oss. Moltas roade sig idag (och andra dagar) även med att gå och spola på toaletten. Det var nämligen via ett snöre i taket (inte helt ovanligt i England) som man spolade, och det tyckte han var mycket ”tonsigt” (konstigt) och roligt…

Sedan var det dags att ge sig av för att göra stan… Vi hoppade av vid Green Park för att Moltas skulle få springa av sig lite innan han skulle vara tvungen att sitta i vagnen under shoppingen, men när vi kom fram till Green park ville han sitta i vagnen och äta äpple. Snopet. Men vi fick i alla fall med honom på en liten springtur med hjälp av att turas om att jaga och bli jagad av honom. Tett han låg och myste i vagnen. Det regnade emellanåt ganska kraftigt, så paraplyer var skönt att ha.

När vi ändå var i Green Park vandrade vi vidare till Buckingham Palace eftersom det var Björn och Malins premiärvisit i London. Dessutom har nog Tård inte blivit visad dit under våra tidigare Londonbesök heller, så alla (nästan) var sugna på att hälsa på drottningen. Efter att ha fotat och kikat lite på de fåniga vakterna gick vi vidare över till St James Park och tittade på fåglar, folk och ekorrar.

Väl inne i stan sen hade vi blivit vrålhungriga, och det Wennerborgska hungerhumöret började ta överhand, så efter att ha kollat ut en restaurang för kvällens middag så hoppade vi in på första bästa Thaibuff

Lämna ett svar