Skolstart

Jaha, så var den här… skolstarten. Skön för den som gillar att ha rutiner, efter sommarens slappande. Pirrig och nervös för de som ska börja nya klasser, lära känna nya människor. Eller som Moltas uttryckte det häromdagen när han skulle gå till sitt nya dagis "ont i magen nya dagis". Jag antar att det var hans sätt att uttrycka sin nervositet över det nya.

 

Jag själv, jag har en alldeles speciell känsla för skolstarts-tid… Pirrighet, förväntan och lycka. För skolstart betyder nämligen julafton för en sån papperprodukts-galning som jag. Varenda broschyr från bokhandlarna lusläser jag från pärm till pärm, eftersom de är fyllda med roliga pappersprodukter. När jag läst igenom alla och kollat alla pappersbutikers hemsidor inför skolstarten (för att se alla fina almanackor för nya skolåret) så ger jag mig ut på shoppingtur, med alla saker jag ska förgylla mitt skrivbord med som klara bilder i huvudet. Och sen spenderas tusentals kronor på lyxpappersprodukter. Åhléns, Bokia, Ordning & Reda, Granit och Bookbinders är bara några av de butiker som ska tjäna på en sån pappersholist som jag…

 

Sen kommer jag hem med mina påsar fyllda med vackra skrivprodukter. Låter dem ligga på mitt skrivbord ett tag. Väljer ut en skrivbok som jag börjar fylla (inte den allra finaste, för den vill jag liksom hålla lite på). Resten packar jag in i mitt skåp, skåpet som är vigt för just oanvända block, pärmar och fina mappar, eftersom skolstarterna kommer lite för ofta för att jag ska hinna förbruka allt. För det är faktiskt inte klokt hur länge ett enda block faktiskt räcker…

Lämna ett svar