Gammelfarfars 80-årsfest

Idag var mormor och morfar borta och jobbade på Träporten hela dagen, för att förbereda för gammelfarfars 80-årsfest som han skulle ha på kvällen. Bettan var också där mesta delen av dagen, så jag var hemma med mamma, pappa och Tett. Vi var till Ånge en sväng, men mest var vi hemma och slappade och fixade. Också tog vi en promenad till Träporten och hälsade på där mitt i allt stök.

Efter en liten middagslur idag igen i Vilmers sköna hundsäng, så var det dags att göra sig iordning för det stora kalaset. Det var massor med folk där när vi kom, och jag blev nästan lite blyg. Men bara nästan. Daniel var där med, så när jag fick syn på honom sprang jag mest omkring och berättade för alla att MIN DANEL var där…

Innan middagen (eller ja, under middagen) sprang jag omkring och busade och busade med mina tremänningar Amanda och Matilda. Det är mammas kusiners barn. De är ett år äldre än mig, och de var jättebusiga de med. Vi sprang och sprang och sprang så vi blev helt svettiga. Titta på bilden där jag sitter och äter får ni se vad rödblommig och svettig jag var när jag äntligen fick ta en liten matpaus från allt bus 🙂

Förutom att springa omkring och busa och jaga tjejerna så spelade jag på Jack Vegas-maskinerna med. Det tycker jag är mycket spännande! Också fick jag en bok av mammamomma som hon och jag läste (henne fick jag förresten tag på i början av festen och ryckte med mig när jag blev akut kissnödig, för att någon skulle hjälpa mig till toaletten, och när jag gått en bit hållandes henne i handen vände jag mig om och frågade vad hon hette… men så såg jag ju när jag vände mig om att det var mammamomma).

Innan kaffet och tårtan så spelade och sjöng Emmelie och Alex fint, och sen var det dags för dans och snacks och sånt efter kaffet. Jag dansade som en galning (såklart) och hade enmansshow. Sen när jag blev trött tog jag ett gäng med salta pinnar och gick och delade ut en till varje person som satt och kikade runt dansgolvet. Så snäll är jag!

Inte förrän sent packade mamma och pappa ihop och begav sig hemåt till mormor och morfar igen. Då hade jag somnat gott i Tetts vagn, och Tett sov i pappas famn. Det är utmattande att gå på 80-årsfest må ni tro!


Lämna ett svar