Kvinnolönsdebatten

Jaha, ännu en artikel i debatten om kvinnors låga löner, tänkte jag när jag såg rubriken på artikeln till höger. Jag suckade lite uppgivet när jag började läsa. För jag var fast övertygad om att den främsta orsaken till skillnaden mellan mäns och kvinnors löner inte skulle framgå. Men jodå, där i slutet av artikeln stod det, svart på vitt, att kvinnors låga löner beror på föräldraledigheten. Att den inte delas lika mellan män och kvinnor och att det därför blir en nackdel för kvinnor i anställningsförfaranden och löneförhandlingar. Det var den första artikeln jag läst där de skrivit om den sanna anledningen till kvinnors lägre löner. Tack för det VLT och tack Clas Borgström. Tack vare såna som er kommer folk (kvinnor) förhoppningsvis såsmåningom att förstå att om de ska kunna räkna med lika lön som männen så måste de dela med sig av föräldraledigheten. Och innan de delar med sig så ska de inte säga ett knyst om att deras manliga kollega tjänar mer. Så det så! Man får ligga som man bäddat… hoppas bara att kvinnor blir bättre på att bädda (för de orsakar ju inte bara obekväma sängar/lägre löner för sig själva utan för alla kvinnor)…


Lämna ett svar