Till minnet av den analoga framkallningsglädjen

Digitalkamerans intåg har tillsammans med internet verkligen förändrat vårt sätt att hantera och titta på bilder. För att inte tala om mobiltelefonkamerorna som får större och större inflytande över bildflödet.

Häromdagen blev jag dock påmind om den glädje som den analoga tekniken kunde frambringa på "den gamla goda tiden". En tjej satt på bussen med ett nyfiket leende och bläddrade bland papperskopior i de nyss uthämtade framkallningsvätskedoftande pappfodralen…

…och visst kan man minnas och sakna känslan från när man sprättade upp påsen från Expert för att se om bilderna man tog för ett halvår sedan blivit bra (eftersom man ofta framkallade en hel hög filmrullar på en och samma gång så hann det ju ofta gå ganska lång tid från bilden knäpptes till man hade den i handen.)

Men trots den glada flickan på bussen så kan jag inte längta tillbaka till det analoga, långsamma och besvärliga sättet att hantera och arkivera semester- och festbilderna…

En kommentar till “Till minnet av den analoga framkallningsglädjen”

  1. Nä, jag saknar det inte heller…
    Däremot önskar jag att jag vore bättre på att framkalla de digitala bilderna och få tummen ur att göra album… för inget slår att bläddra i ett snyggt fotoalbum…

Lämna ett svar