Ett skinkinlägg

För någon dag sedan på lunchen så tog en kollega upp det knasiga med att vissa myndigheters webbsidor går att få "upplästa" med teckenspråk som en Quicktime-film. Missar vi något eller kan inte en döv lika gärna läsa texten direkt som att få den uppspelad för sig?

Döv, blind och endast känsel i skinkorna
Ja, ja, vi pratade iaf lite om handikapp i övrigt och det fick mig att minnas en lite märklig diskussion vi hade i Gbg med våra goda vänner Tedde och Jenny (var Molgan med också?). Där vi först funderade på hur livet för en som föddes både blind och döv skulle fungera. På nått logiskt sätt (som jag inte minns nu) vandrade diskussionen i väg, via några flaskor rödvin, till hur det skulle vara om man var döv, blind och endast hande känsel i skinkorna. Skulle det gå att utveckla ett språk t ex?

Påminnelsen av denna diskussion fick mig osökt att tänka på "När skinkorna tystnar" en kanske inte helt briljant parodi på bl a "När lammen tystnar". En av karaktärerna, The Ranger, spelas av John Astin, som spelade Gomez Addams i den gamla svartvita tv-serien "Familjen Addams". Varje scen han gjorde entré i började med att alla stannade upp och den kända Addams-signaturen spelades ni vet "dödödödö" och alla karaktärer knäppte fingrarna "knäpp, knäpp". Sedan fortsatte allt som inget hade hänt. Otroligt roligt varje gång 🙂

Letade förgäves på Youtube efter ett klipp från filmen där någon av dessa scener är med. Så ni får helt enkelt hyra filmen istället.

2 reaktioner till “Ett skinkinlägg”

Lämna ett svar