Billigt skit

Min kompis Millan använde uttrycket "billigt skit" om mycket när vi var yngre. Kanske för att jag var en sån som handlade det mesta i billighetsaffärer, och hon blev vittne till resultatet av det. Beteendet har tyvärr hållit i sig, och visst, ibland har man tur, och de billiga prylarna är av helt ok kvalitet, kanske till och med bättre än de dyra (obs! nu pratar jag inte om kläder här, där är det sällan det kvalitetsmässigt lönar sig att handla dyrt).

 

Ett av våra senaste billighets-inköp var en ringklocka till ytterdörren. Vi tyckte verkligen att vi gjorde ett klipp när vi köpte en batteridriven sådan för 29 kr på Jysk (på andra ställen kostade de åtminstone närmare en hundring). Och jodå, vi har varit nöjda (förutom att batteriet till ringklockan, som inte ingick, kostade det dubbla mot vad ringklockan kostade). Men så igår natt så började det ringa hysteriskt på dörren. Vi blev nog ungefär lika rädda jag och Tård, men stackars Tård var såklart den som fick gå ner och ta tjuren vid hornen och kolla vad det var för idiot som stod och ringde på dörren (oj vad man hinner tänka många läskiga tankar innan man vet vad som hänt). Lagom till Tård kom ner till dörren tystnade ringklockan och Tård tvekade på att öppna. Men sen började det ringa hysteriskt igen. Han öppnade försiktigt dörren och jag stod beredd med larmknappen till Securitas i ena handen och telefonen i den andra… men där ute stod ingen. Det som hänt var att vår billiga braiga ringklocka från Jysk hade hängt sig. Vi kom senare fram till att det antagligen var en "nu-är-det-snart-slut-på-batteri"-varning, eftersom vi sett att en liten röd lampa lyst på ringklockan tidigare på dan. Hm, varför väljer man inte bara att göra så att ringklockan slutar fungera ifall batteriet tar slut. Eller att den piper till lite. Eller helt enkelt bara låter den röda lampan lysa. För vem vill ha en tok-ringade ringklocka som indikerar att batteriet håller på att ta slut? Inte vi i alla fall… Nu står en dyrare version av ringklocka på inköpslistan, och när vi inhandlar den kommer vi noga läsa instruktionsboken om hur den beter sig när batteriet är slut (för om man köper en ringklocka för mer pengar, då ingår det kanske t o m en instruktionsbok?).

 

Vi förbannar oss själva för vår dumsnålhet än en gång, och inser att om vi lagt 99 kr direkt hade vi sluppit lägga 128 kr exkl batterikostnad (jysk-ringklocka plus vanlig ringklocka) på att få en fungerande ringklocka till dörren, och dessutom sluppit den obehagliga jysk-överraskningen mitt i natten. Och i just det här fallet kan jag inte annat än hålla med Millan om uttrycket "billig skit".

3 reaktioner till “Billigt skit”

 1. Tipsar om en grossist…
  …som heter Gelia.

  Ingen billig skit här inte, vi snackar kvalitet!

  Återförsäljare hittar du inom järn-, bygg-, elfack- och dagligvaruhandeln.

  Logga in som gäst och bläddra fram till flik 09 i elkatalogen!
  Gelia

Lämna ett svar