En kräsen bebis

Jag undrar om ni som har barn har varit med om att era bebisar varit kräsna på mat? Jag har det inte, så jag har liksom fått mig en liten chock nu när jag har en ytterst kräsen liten herre i köket… Tett är nämligen väldigt noga med vad han ska äta och inte. Och han går inte att lura (jag har försökt). Flera gånger har jag testat att stoppa i honom Sempers Grönsaks & Kalvköttspuré, men han får kväljningar, och stänger munnen (alternativt "pruttar" ut all mat över mig och hela köket) så fort man försöker ge honom av den. Han smakar förstås på första skeden, men sen är det tvärstopp. Jaha, jag har nu efter många försök accepterat fakta. Vår lilla son gillar inte Grönsaks & Kalvköttspuré. Men så idag försökte jag med Hipps Pasta med broccoli. Han har älskat och fullkomligt slukat många av Hipps andra puréer, så jag var bombsäker på att den här också skulle gå ner. Men nej! Tvärstopp. Nerpruttad mamma med broccolipuré och en ilsken son blev resultatet. Jag öppnade en burk av Nestlés biffstroganoff, som killen brukar gilla, för att se om det kanske var så att han inte var hungrig. Men jo, det gick minsann ner, utan minsta problem. Jag är chockad. Ska man ha ett så väl utvecklat smaksinne, och sån tjurighet när man är blott 6 månader gammal? Ja, inte vet jag, men vår son har det i alla fall…

 

Generellt så gillar han Nestlés burkar bäst, och Hipps har som sagt gått bra (förutom Pasta med broccoli då vill säga). Sempers är han mest tveksam till, men även många av deras puréer går ner (tror tveksamheten beror på att deras puréer är lite stabbiga). En knasunge är han i alla fall, för kolla leendet jag fick när jag bjöd på Biffstroganoff istället för Pasta med broccoli 🙂


En kommentar till “En kräsen bebis”

Lämna ett svar