Årets näst sista dag och vi åker pulka

Idag åt vi risgrynsgröt till frukost. Åh vad gott det var! En ekorre kom och åt av fågelmaten när vi satt och åt frukost, den var jättesöt (se bild i Tetts dagbok).

Efter frukost gick jag och Emmelie ut och åkte pulka, och morfar kommer ut med. Han startade skotern men den lät lite mycket tyckte jag, så jag ville inte åka. Sen kom alla andra ut med, och då gick vi upp till stora backen och åkte pulka istället för att bara åka på gården. Pappa, mamma, Emmelie och morfar åkte också pulka. Och Tett fick provåka med mamma en gång, men han gillade det inget vidare, han skrek massor.

Jag och Emmelie åkte i en kälke som man kunde dra runt en pinne med, pappa drog oss, och morfar. Sen drog jag runt Emmelie på kälken med, för jag är jättejättestark (itteittestark som jag säger).

När jag och pappa och morfar skulle åka jättelångt i pulkan, ända uppe från höjden, så fick vi så mycket fart att pulkorna sprack för att vi var så tunga. Morfars gick till och med av i två delar. Knasigt va?

Efter pulkaåkningen gick vi hem och mormor gräddade våfflor till alla, som vi åt med grädde och hjortronsylt. Det var mums det vill jag lova!


Lämna ett svar