Min första jul

I morse blev det såklart risgrynsgröt till frukost, eftersom det tydligen är nåt idag som kallas för julafton, och då måste man äta risgrynsgröt säger mamma… Mormor, morfar, Bettan, Emmelie, jag, brorsan, mamma och pappa trängdes runt frukostbordet. Och vovvarna stod på golvet nedanför och tiggde lite de med.

Sen fick jag och brorsan följa med mormor, morfar, Emmelie och vovvarna ut på promenad medan mamma, pappa och Bettan förberedde för jullunchen, som farmor, farfar och Björn skulle komma hit och äta med oss. När vi kom tillbaka från promenaden fick jag och brorsan fina kläder på oss, och sen var det dags för jullunch. Jag passade på att sova lite då, och det var bra tyckte mamma och pappa. Fast jag sov förstås inte genom hela lunchen, utan var med och störde lite såklart!

Efter lunchen var det dags för Kalle Anka, som man tydligen ska se när det är julafton. Jag sov under första delen, men farmor kom och hämtade mig så jag hann se lite på slutet i alla fall. Och vet ni, sen efter Kalle Anka, då kom det en farbror med vitt skägg och röda kläder och knackade på vår altandörr. Jag tittade med stooora ögon. Det var en farbror som hette Tomten, och han hade en massa paket med sig till mig och brorsan. Vilken snäll farbror va?

Brorsan, mormor och morfar hjälptes åt att öppna alla mina klappar, och jag fick massor med fina grejor. En gåvagn, en teletubbienalle, tåg, bilar, pussel, klossar, pengar, kläder och annat. Brorsan tyckte också att jag fick fina julklappar och ville gärna låna och leka med dem. Och det fick han, visst är jag snäll?

När alla paket var öppnade var det dags för mig och brorsan att sova, men de andra satt uppe till sent och spelade julklappsspel och åt ännu mer och drack gott. Men jag sov så gott så gott. Det är tröttsamt med jul. Men roligt 🙂


Lämna ett svar