Julafton

I morse vaknade jag tidigt och gick in till mamma och pappa och sov vidare. Och vet ni då? Jag råkade kissa i deras säng 🙁 Det var bara för att jag hade fått en välling kvällen innan, då måste mamma och pappa ta upp mig så jag får kissa på natten, men de glömde det.

Det var dumt det att jag råkade kissa i deras säng, för de hade inget madrasskydd i sängen, så de fick slänga sin bäddmadrass och gick in på Ikeas hemsida för att kolla om det var öppet där, så de skulle kunna köpa en ny, men det var stängt idag. Det var nog för att tomten skulle komma…

Jag fick i alla fall kliva upp och duscha när jag kissat, och mamma och pappa bytte sängkläder och donade. Sen började alla andra vakna så smått med, mormor, morfar, Emmelie och Bettan. Och vovvarna såklart som ville gå ut och kissa.

Efter frukost (till frukost så åt vi förstås risgrynsgröt, min favvofrukost 🙂 så följde jag och Tett med mormor, morfar, vovvarna och Emmelie ut på en promenix, så mamma och pappa fick huset för sig själva att fixa inför lunchen med. Bettan stannade inne och hjälpte till att ordna för jullunchen med.

När vi promenerat klart och lekt i lekparken så kom farmor, farfar och Björn inte så kort efter det. Mormor hjälpte mig och Tett att byta till fina kläder, och sen var det dags för jullunchen. Jag var inte så väldans sugen på så mycket, men fick i mig nån kötbulle och lite korv i alla fall. De andra däremot åt desto mer…

Efter lunchen var det dags för Kalle Anka på tv:n. Då var jag jättetrött och satt nästan och sov framför tv:n tillsammans med pappa. Tett han sov uppe i sin säng under nästan hela programmet, men kom ner lagom så han fick se slutet i alla fall.

Sen var det dags att duka fram lite gott igen. Choklad, glögg, kakor, nötter och annat godis. Mums! Jag åt massor med choklad. Sen, precis när tomten skulle komma (som jag frågat efter hela dan) så var jag tvungen att gå på toa. Så tomten fick stå ute och vänta och frysa ute på vår altan. Stackars tomten. Men han var snäll ändå när han äntligen fick komma in, och gav både mig och brorsan massor massor med paket. Jag fick kläder, bilar, leksaker, pengar och en massa annat i mina paket. Åh vad kul det är med julafton, jag älskar att få paket!! Fast även fast jag fick så många paket så var jag lite avis på brorsans paket med, och hjälpte honom att öppna en del av dem, för han är ju för liten för att kunna öppna dem själv. Han fick också en massa fina grejor, som jag nog tänker låna och leka med imorgon. Men ikväll ska jag bara leka med alla mina egna grejor!

Jag fick en Nicke Nyfiken-film med i julklapp som jag tittade på innan det var dags att sova för kvällen. Den är jättebra tycker jag! Sen må ni tro att det blev trångt i min säng inatt, för jag ville ju sova med alla mina nya leksaker i sängen…


Lämna ett svar