Vi drar till Thailand

Mamma berättar:

Idag vaknade barnen oväntat och ovanligt tidigt. Kanske var de som vi lite spända på resan. I alla fall Moltas som har gått i flera veckor och räknat dagarna tills han ska få åka flygplan med mormor och morfar… Kanske var det lika bra det, för dagen blev lagom stressig trots att vi packat och haft allt klart i god tid dagen innan. Det tar ju alltid sin lilla tid att få barnen iordning, få i dem frukost och att fixa alla de där sista smågrejorna man glömt, som bara måste fixas när man ska vara borta i två veckor. Men strax innan tolv bar det i alla fall av mot Arlanda. Inte mer än tio minuter senare än vad vi räknat med att åka, så fortfarande i god tid för att hinna innan incheckning. Både jag och Tård blev iskalla när bilen rasslade till och stannade när vi körde ut från parkeringen. Och sen inte ville starta igen. Jag hann tänka tusen tankar… hur får vi med oss all packning på buss, hur ligger vi till i tid om vi ska ta oss dit med buss, och så vidare. Som tur var startade bilen i alla fall efter många försök, och vi drog iväg mot flyget. Framme där mötte mamma och pappa upp oss och hjälpte till att forsla ur packning och barn ur bilen, och Tård åkte vidare och långtidsparkerade bilen. Vi andra försedde all packning med adresslappar, fixade påsar till barnvagnarna och flyttade över alla vätskor etc som vi skulle ha med oss i handbagaget till återförslutbara plastpåsar. Efter att Tård åkt på sightseeing runt flygplatsen nåt varv så mötte han upp oss och vi gick och ställde oss direkt i incheckningsdisken. Vi funderade lite över hur dyr överviktsersättningen på barnens väska skulle bli och räknade med ca 750 kr. Som tur var så kommenterade kvinnan i incheckningsdisken bara att det var på gränsen att den fick följa med överhuvudtaget, eftersom de hade en maxvikt på 32 kilo per väska, och vår väska vägde 32,1 kg

Lämna ett svar