Mamma Mia vad Mama Mia hänger med…

Var inne på Mama Mias (en privat klinik i Stockholm som har mödravård och gör ultraljud) hemsida för att beställa ultraljud för den spännande könsbestämningen på vår nya bebis. Under fliken ultraljud, där man hittar telefonnummer för tidsbokningen, fanns en infotext om ultraljudet och förberedelser inför det. Där hittade jag följande text: "Den blivande barnafadern, eller motsvarande, är välkommen att närvara vid undersökningen."

 

Känns det inte oväntat nutid för att vara en mödravård att man har förstått att det inte alltid längre är givet att det är en man och en kvinna som får barn tillsammans?… Jag som på övriga mödravårder har fått förskräckelse i blicken av barnmorskorna bara jag nämnt att jag vill ta reda på kön, och de hittar på alla möjliga konstiga ursäkter för att man inte ska göra det där extra ultraljudet… Tack Mama Mia för att ni hänger med!

Lämna ett svar