Det här med namn…

Det är väl kanske inte så jättekonstigt att det är så himla svårt att välja namn till sina barn. Ett namn ska ju hålla i evighet, och passa såväl en 3-månaders bebis som en 30-åring eller en 90-åring. Så hur gör man sitt val?

 

Vi gjorde väl egentligen inget medvetet val att våra barn skulle ha "ovanliga" namn. Vi hade hört namnet Moltas långt innan vi planerade barn, och bestämt att det skulle vår son heta om vi skulle få någon sådan. Så att Moltas fick heta Moltas var rätt självklart. Men om han hade varit en flicka så skulle det ha blivit en Cornelia, dvs ett inte alls så ovanligt namn. När Tett föddes hade vi egentligen också bara ett pojknamnsalternativ, och det var Tett. Då hade vi ju liksom ramlat in på spåret "ovanliga namn", och det skulle ha känts helt fel att döpa nästa barn till Lars eller Peter. Flicknamn hade vi också ett på lut då, ifall det skulle ha blivit en lillasyster (dock var Cornelia vid det här laget ratat som namn, så vi får väl vara glada att det inte blev en tjej första gången med tanke på hur snabbt vi tröttnade på det namnet 😉

 

Nu är det tredje gången gillt, och ja, med tanke på ovanligheten på våra namn hittills är det kanske inte så konstigt att fantasin börjar tryta. Nu ska det ju inte bara vara namn som passar en pojke oavsett ålder, utan namnet ska ju dessutom passa ihop med storebrorsornas namn. Och helst vara lika ovanligt. Om det blir en tjej har vi kvar namnet från när Tett låg i magen, men pojknamnet, ja, det känns svårt…

 

I dagens VLT hittade jag en artikel om ovanliga namn på bebisar. Jag blev jätteglad och satte mig ner för att hoppas få inspiration. Men som vanligt med "ovanliga namn"-artiklar så var det varken ovanliga eller roliga namn som var med i artikeln. Som vanligt upptogs dessutom lika stor del av artikeln av de mest vanliga namnen. På pojklistan där toppar nu Lucas och Oscar som vanligaste namn. Och visst vore det lättare om vi skulle välja ett namn från den listan. Men nä, nu när vi börjat vårt namngivande som vi gjort så vill vi nog avsluta det i samma anda. Med andra ord så tar vi hemskt gärna emot tips på udda, roliga och fina (eller "knarkiga" som mr Leijon väljer att kalla dem) namn som passar på en Wennerborgspojke.

 
Lycka till och tack på förhand för era tips…

7 reaktioner till “Det här med namn…”

 1. Killnamn kommer…
  Åh det finns ju massor med finfina namn!

  Morris, Otto, Vide, Dante, Elian, Elis, caspian, Milton, Tintin, Matteo, Elmo, Levi, Vilme, Miro, Nordian, Joed, Loe, Trent, Pollux,

  Inget av dem är så himla vanligt, vissa mer än andra dock 😉
  Bloggen

 2. Tack…
  …för alla fina, knarkiga, och udda namnförslag. Kom gärna med fler om ni har några. Några av dem har redan hamnat på vår lista över tänkbara kandidater (där det var tämligen tomt innan).

 3. Killnamn – förslag
  Per-Ive, Ive, Konrad, Janos, Hilding, Beiron, Byron, Birk, Bork. Enligt scb finns det bara 1 man som heter Bork, ingen har det som tilltalsnamn. Ovanligare än så blir det knappast utan att komma på nå

Lämna ett svar