Var fjärde får inte begravas i kyrkan

Ja, det var rubriken på förstasidan av Metro en torsdag härom veckan. Och det kan ju låta rätt illa. Men när man läste artikeln visade det sig att det är de som valt att gå ur kyrkan som inte får begravas i kyrkan. Och då känns ju rubriken genast helt meningslös. För vaddå får?? Jag tar för givet att man, om man nu valt att gå ur kyrkan, inte VILL bli begraven i kyrkan. Jag kan ju bara prata för egen del, men jag som valt att gå ur kyrkan skulle väl för sjutton inte vilja bli begraven där? Jag har ju valt att gå ur kyrkan för att jag inte tror på det kyrkan står för. Och då skulle jag naturligtvis inte vilja att min sista stund ovan jorden skulle vara i en kyrka?

 

Jag tycker att det är roligt att höra i alla fall att så många som var fjärde svensk har valt att gå ur kyrkan. Det finns inget medlemsskap som är så dyrt som kyrkans, och det är skönt att man inte längre är tvingad att betala en medlemsavgift på flera tusen kronor per år till en förening man inte stödjer.

 

Go svenska folket, go!

Lämna ett svar