Shop-a-holic

Det är ingen hemlighet att jag gillar att shoppa. Det är dessutom något jag gör vare sig jag borde eller inte. Det får mig att må bra, trots att det må vara materialistiskt. Men alldeles extra bra mår jag när jag får shoppa massor, och det nästan inte kostar något. Reor är det mest underbara som finns (i shoppingväg). Och då menar jag inte den här vanliga rean, utan den rean när ingenting knappt kostar nånting. När det är 70% på reapriser och sånt där. Då behöver det inte ens följa en jag-har-egentligen-inte-råd-ångest efter åh-vad-jag-mår-bra-av-att-shoppa-känslan.

 

Må-bra-exempel 1

Sprang in på Åhléns för att kolla nåt en dag i somras. Hade varit ute efter tåliga och inte så smutskänsliga trikåklänningar till Vila, som hon skulle kunna ha när hon kryper omkring på altanen och skitar ner sig (eftersom hon vägrar gå). I ögonvrån får jag syn på en skylt med 70% på reapriset-skylt ovanför en klädställning, och bläddrar igenom. Vilket resulterar i att jag har en sisådär 10 klänningar att välja mellan i händerna. För 20-30 kronor styck. Stor lycka.

 

Må-bra-exempel 2

Var på Lindex häromdagen och rotade i slutrean bland barnkläderna. Bland det första jag hittade var ett par hängseljeans till Moltas som jag i sig blev helt lycklig över (vi har nämligen letat blå hängseljeans till honom hela sommaren, eftersom han vill vara Super Mario (som har blå hängselbyxor)). När jag kollade på prislappen kissade jag nästan på mig av glädje. Gissa vad de kostade? 19 kronor!!! Det är ju helt fantastiskt. Och efter detta fynd hittade jag ett par jeans, ett par grå dagisbrallor, en alldeles bedårande guld-klänning, en ill-rosa manchesterkjol och ett par svarta rockiga sammetsbyxor till Vila. Allt för 19 kronor styck. Jag lovar, jag kunde inte låta bli att le stort när jag sträckte fram mitt kort och betalade knappa 120 kronor för en hel hög med barnkläder. Inte heller när jag kom hem och fick visa upp mina fynd för familjen. Eller när jag plockade bort alla rea-lappar och slängde in kläderna i tvättmaskinen… En ganska billig väg till lång glädje med andra ord 😉

 

Må-bra-exempel 3

När jag var i Köpenhamn med tjejerna i vintras så shoppade jag loss som en galning. Hittade en alldeles fantastisk royalblå hängsel-topp på Top Shop som jag bara blev helt förälskad i. Gick till kassan i tron att den kostade 200 kronor (vilket var ett fynd!), och när kassörskan slagit in toppen drog hon av 75%, eftersom det var rea, och kvar blev ynka 50 kronor att betala för denna underbara skapelse. Och än idag, snart ett år senare, blir jag fortfarande lika glad varje gång jag ser toppen i garderoben.

 

Har jag nån sjukdom tror ni?

 

 

Lämna ett svar