Grymma åskådare i Helsingfors

Vi har precis haft en helhärlig helg i Helsingfors tillsammans med Emmelie och Keith. En av höjdpunkterna på resan var de två timmar vi stod och skrattade åt folk som blev bestulna på sin glass av fiskmåsar. Grymt, men roligt.

Vi hann undertiden analysera måsarnas beteende ganska noggrant, t ex så ignorerade de chokladglass helt – favoriterna var päron, vanilj och citrus.

En av måsarna hade i uppdrag att smyga upp bakom offret, och sedan dyka ner precis över huvudet på den och slå glassen ur händerna med näbben. Därefter kom hela styrkan och åt upp den tappade glassen.

De som gick till höger om glasskiosken efter de handlat var säkra, medan en sträcka på ca 200 meter till vänster om kiosken var området där måsarna slog till. Hann du förbi den var du också säker.

Helt underbart att se deras välputsade teknik "in action", samt glassätarnas förgrymmade blickar mot måsarna, och mot oss som stod och följde alltihop med spänning.

Filmen ovan innehåller en av attackerna.

/>

2 reaktioner till “Grymma åskådare i Helsingfors”

  1. Spektakulärt!
    Gillar den informativa videon, speciellt med ”fokusringen”, precis som värsta övervakningsfilmen på efterlyst!

    Kunde ni inte ha gått till motattack mot glassmarodörerna? Kanske försökt gripa tag i någon av dom och se vad som hände?

  2. Nej…
    …det hade ju förstört hela vårt nöje 😉

    Jag kan tillägga att glassuget blev så starkt hos några av oss att vi inhandlade glass på vägen därifrån… men vi var för fega för att göra det i den kiosken. Vi hade ju bra koll på hur stort riskområdet var efter all bevakning, så vi kunde tryggt köpa vår glass i en kiosk några hundra meter därifrån.

Lämna ett svar