Att skapa rutiner

2016-12-06

Jag jobbar febrilt med att försöka skapa rutiner. Som vanligt hade jag helt klart för mig innan vi åkte hit hur dagarna skulle se ut. Jag är ärligt talat kass på rutiner. Det strider mot allt jag är. Vill göra det jag känner för, inte det som står på schemat, matlistan eller i kalendern.

Just nu sitter vi uppe på takterassen. Klockan är strax efter 15 och vi har idag fått till en timmes promenad efter lunchen. Faktiskt en sak som stod på min lista. Nu läser barnen bok i 30 minuter, och jag tänker att det här är en bra rutin, även om jag såklart vet att det inte kommer att bli så.

Igår var första vardagen i Sitges och ingenting blev som jag hade planerat det. Jag fick ingen koll på barnens scheman eller skoluppgifter och mina egna skypemöten med teatern åt upp tre timmar av min arbetsdag. Trevliga skypemöten i och för sig, men jag fick inte så mycket gjort som jag hade tänkt. Barnen saknade räknehäften och linjaler och pennorna vi hade var superdåliga. Så ut på jakt efter det efter att de räknat de sidorna i matte som jag till slut kommit fram till att de skulle göra. Efter det fick de läsa och på gymnastikpasset skulle vi gå ut och gå vid havet. När vi kom ner till havet åkte allas skor av och vips var de alla tre i vattnet med höga vågor och klädsimmade. Nästan en timme senare tjatade jag upp dem och tänkte att deras härjande i vattnet antagligen gett mer motion än promenaden jag planerat. På vägen upp fick Vila en glasbit i foten och det blev lite dramatik med varm choklad som tröst. Det behövdes värme efter havsbad och skada.

Idag har skolarbetet varit mer under kontroll. Mitt skypemöte i morse blev inställt och jag har därför kunnat ha fullt fokus på att få barnen igång med skoluppgifter för att ge mig själv lite ro att jobba. Det känns riktigt roligt också med skolarbetet, jag kommer att lära mig massor. Akta er vad bra jag kommer att vara på TP efter de här tre månaderna.

Det är 17 grader varmt i skuggan idag. Och solen skiner så det är gå-i-linne-varmt ute. Därför lyxade vi till det med en utelunch idag, tapas vid havet. Rätt var det är så är det vinter här också, så bäst att passa på.

Nu ska jag jobba i ett par timmar tills Tårds arbetsdag är över. Barnen ska få avsluta sin skoldag nu efter läsningen, de har jobbat bra idag.

Mamma ringde medan vi promenerade längst vattnet efter lunchen. Jag gick där bland palmerna och vi pratade precis som vanligt. Jag hade lika gärna kunnat vara i ett kyligt Västerås, men jag är här nu. Det är en sån jäkla ynnest. Så sjukt lyxigt. Vi är här nu, har vår vardag här. Svårt att förstå men varje gång jag förstår så känns det sådär fånigt bra. Vare sig jag lyckas få till rutinerna eller inte.

Bjuder på några bilder från de första vardagarna.

Moltas på stranden
Moltas på stranden
Barnen springer på stranden
Barnen springer på stranden
Vila i vågorna
Vila i vågorna
Barnen i vågorna
Barnen i vågorna
Vila, Tett och Moltas på väg mot vattnet
Vila, Tett och Moltas på väg mot vattnet
Kidsen på stranden
Kidsen på stranden
Solnedgång i Sitges
Solnedgång i Sitges
Jag och Tett på stranden
Jag och Tett på stranden
Vila och fåglarna
Vila och fåglarna
Sitges
Sitges
Läsning på takterassen
Läsning på takterassen
Njuter i solen på takterassen
Njuter i solen på takterassen

Lämna ett svar